E-kolesarjenje in vinski safari v Goriških Brdih – Aktivno & gurmansko doživetje

E-kolesarjenje in vinski safari v Goriških Brdih – Aktivno & gurmansko doživetje

Vrhunci doživetja:

 • Odkrijte vinsko regijo Goriska Brda na e-kolesih
 • Odkrijte zaklade srednjeveških vasic Šmartno in Medana
 • Spoznajte slovensko ekstra deviško oljčno olje
 • Vonj vonja sivke
 • Obiščite tri slovenske proizvajalce vina svetovnega formata
 • Pristne izkušnje v lokalnem kmečkem turizmu in vinarstvu
 • Degustacija medu in edinstvena apiterapijska inhalacijska čebelja aerosolna
 • Vinski safari
 • Gurmanski obroki in restavracije, navedeni v najnovejši izdaji Michelinovih vodnikov in Gault & Milau
 • Likovna delavnica z lokalnim umetnikom (2 uri)
Kategorija:

Opis

V Brdih lahko počnete marsikaj  (kolesarite, poizkušate vina, umetniško ustvarjate, odlično jeste)

Odpravite se na potovanje po neskončnih vinogradih in nepozabni pokrajini. E-kolesarjenje je odličen način za doživetje hribovite briške vinske regije in za raziskovanje območja. Združili smo najboljša doživetja, ki jih lahko počnete na čudovitem vinskem območju Goriških Brd. Kolesarite med vinogradi in pod krošnjami češnj, poiskušate slovenska vina svetovnega formata in ekstra deviška oljčna olja, razvajajte svoje okusne brbončice z odlično lokalno gastronomijo in poiščite svojo umetniško dušo v kreativnem domu lokalnega umetnika.

1. dan: Srečanje z vašim vodnikom v Goriških Brdih (opcijsko transfer iz Ljubljane).

Za uvod v najbolj znano slovensko vinorodno območje se najprej povzpnemo na razgledni stolp Gonjače, kjer izvemo več o zgodovini in geografiji področja. Nadaljujemo s sprehodom po očarljivem srednjeveškem mestecu Šmartno, kjer obiščemo tudi lokalnega proizvajalca oljčnega olja. Ste vedeli, da je Slovenija najbolj severno območje v Evropi, kjer rastejo starodavne oljke? In to je tisto, kar daje našim oljem tako poseben okus in vonj. Obiščemo tudi proizvajalko naravne kozmetike, ki nam bo razkrila več o zdravilnih rastlinah in njihovih koristih. Obljubimo, da boste po našem ogledu videti pomlajeni.

Po hitri osvežitvi začnemo z e-kolesi potovanje po hribovitem območju, ki meji na Italijo. Naša vožnja s kolesom nas bo vodila po mirnih cestah, mimo starih naselij in hribovskih vasi. E-kolesa omogočajo vzpone tako enostavne (ali zahtevne), kot vam je ljubše. Uživali boste navdušujočih spustih in osupljivih razgledih ter odkrili večje področje, kot bi ba lahko sicer sami.

Na kosilo se ustavimo v kmečkem turizmu, kjer ima vsak izdelek svojo zgodbo in kjer lastniki sledijo filozofiji od pridelovalca naravnost na mizo. Preskusimo nekaj njihovih lokalnih vin Rebula in Chardonnay. Slovenija je domovina čebelarstva, zato imamo za vas sladko presenečenje. Kar zadeva čebelarstvo, slovenski čebelarji veljajo za svetovne pionirje v inovacijah, med drugim je tudi vse bolj priljubljena apiterapija. Obiskali bomo lokalno čebelarsko družino. Poskusili bomo različne okuse lokalnega medu in doživeli njihovo apiterapijo, ki vključuje počitek v čebelnjaku s čebeljim brenčanjem in vdihavanje čebeljih aerosolov.

Po sproščujočem druženju s prijaznimi domačini nas čaka le še spust do našega “doma”. Dve noči bomo preživeli v butičnem hotelu Gredič, ki združuje bogato zgodovino od 16. stoletja naprej in sodobno arhitekturo. Pred gurmansko večerjo se lahko sprostite in si privoščite kopel v zunanjem bazenu.  Ne smete zamuditi tudi njihove očarljive vinske kleti in šampanjca. Gastronomija je v Goriških Brdih in Grediču vedno igrala in imela pomembno vlogo. Veseli nas, da lahko z vami delimo, da je bil njihov kuhar in restavracija leta 2020 uvrščen med najboljše v najnovejšem Michelinovem vodniku za leto 2020.

2. dan: Umetnost in vinski safari

Zbudite se v prelepem jutru sredi vinogradov, ki mu sledi okusen zajtrk. Ker vino in umetnost gresta z roko v roki, vas želimo povabiti, da se pridružite naši edinstveni umetniški izkušnji Wanderlux. Le nekaj minut hoje od hotela pridete do očarljive vasi Medana, kjer vsako leto poteka tudi mednarodni festival Art Circle. V njegovem ateljeju obiščemo lokalnega umetnika, ki bo s svojo paleto barv opisal svoja čustva do Brd. Svojo umetniško dušo boste lahko razkrili tudi na kratki delavnici. Po tej barviti izkušnji  sledi vinski safari skozi Brda z lokalnim vodnikom, ki vas bo skozi vinograde popeljal v džipu 4×4. Vinarji bodo z veseljem delili svojo pristno povezavo med zgodovino, rodovitno zemljo in ljudmi iz teh krajev. Obiskali boste dva proizvajalca vina in spoznali njihove življenjske zgodbe. Na koncu te turneje se boste vrnili nazaj v svoj očarljiv hotel in dobili priložnost, da se razvajate kot plemstvo.

Večerja v lastni režiji. Pomagali vam bomo s priporočili in vašimi željami pri rezervaciji.

3. dan: Konec doživetja

Zadnji dan lahko preživite v vinskih regiji Goriških Brd ali podaljšate potovanje po Sloveniji, z dodatno turo po Alpah ali drugje po Sloveniji.

Na naših e-kolesarskih potovanjih vam ponujamo prava gorska električna kolesa. Z e-kolesi lahko uživate v vožnji skupaj s prijatelji in družino različnih stopenj sposobnosti. Vaše vožnje navkreber so lahko prav tako sproščene kot vaše spusti!

KAJ JE VKLJUČENO V CENO:

 • 2 nočitvi z zajtrkom v butičnem hotelu Gredič 4 *
 • Zasebna vodena kolesarska tura (3-4 ure)
 • Izposoja e-koles s čelado
 • Degustacija vin pri treh različnih vinarjih
 • Degustacija oljčnega olja
 • Obisk delavnice naravne kozmetike
 • Zasebna degustacija medu in apiterapija z vdihavanjem čebeljih aerosolov (1 uro)
 • Obisk lokalnega umetnika in delavnica (2 uri)
 • 5-hodna gurmanska večerja, pripravljena iz lokalnih sestavin (1. dan)
 • 1 kosilo na turistični kmetiji
 • Edinstven vinski safari z degustacijo vin in piknikom v vinogradih

NI VKLJUČENO V CENO:

 • Transfer do in od mesta nastanitve v Goriških Brdih (možnost doplačila)
 • Dodatni obroki, prigrizki in pijače, če niso omenjeni zgoraj
 • Alkoholna pijača ob večerji in obrokih (če ni drugače opisano)
 • Dodatne aktivnosti (dodatne degustacije)

CENA (na osebo v EUR):

*Prosimo vas, da nas kontaktirate za ceno in prilagoditev programa vašim željam.

Dodatno:

Kontaktirajte nas za dodatna nočitve pred ali po doživetju, dodatne transferje in aktivnosti izven programa (yoga, pohodništvo,kuharski tečaj…)

*Program se lahko spremeni, saj smo odvisni od lokalnih ponudnikov in naših prijateljev. Ne glede na to, vam bomo zagotovili nepozabno izkušnjo in se maksimalno potrudili, da presežemo vaša pričakovanja.

Vaša nastanitev – Heritage Boutique Hotel Gredic 4*

Fotografije: Wanderlux Journeys, Mitja Kamplet, Slovenia.info, Hotel Gredič, Edi Simcic winery

Dodatne informacije

Number of persons

2, 3, 4

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “E-kolesarjenje in vinski safari v Goriških Brdih – Aktivno & gurmansko doživetje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja